Szabályzat

A Heted7suli székelyudvarhelyi középiskolások között zajló vetélkedő. Lényege, hogy az egy főből álló versenyzők három naponta kapnak egy feladatot, melyet kell teljesítsenek a megadott határidőig.

A játékban azok a versenyzők vehetnek részt, melyek határidőig jelentkeznek az Udvarhelyi Fiatal Fórumnál, versenyben maradni pedig úgy lehet, ha minden próbát az aktuális határidőig megoldanak, azaz feltöltenek a www.heted7suli.ro oldalra.

A vetélkedő során 7 próbát kell megoldani, melyek témája Székelyudvarhely. A feladatok gyakorlati jellegű, kincskereső hangulatú próbákból állnak melyek mind városunk történetének, jelenének és működésének megismerését segítik elő. A 4 hét alatt hetente 2 feladatot kell teljesítsenek a versenyzők, tapasztalataikról beszámolót, illetve magát a megoldást kell majd a heted7suli.ro oldalra feltöltsék.  A feltöltött anyagokat a szervező a kapott formában publikálja, így az UFF nem vállal garanciát a feltöltött megoldások pontosságáért, hitelességéért, teljességéért vagy technikai használhatóságáért. Mindez azt is jelenti, hogy nem javítjuk ki az esetleges tartalmi hibákat, ezeket majd a zsűritagok (le)pontozzák.

A játékot 5 zsűri követi és pontozza, ők minden próbát 1-től 10-ig értékelnek, a sorrendet pedig a zsűritagoktól érkezett pontszámok összege határozza meg. A megoldásoknál elengedhetetlen a kötelező elemek betartása, ám ha valamely próba teljesítése meghaladja a humán és technikai erőforrásokat, a kapcsolati tőkét, kreativitással bármi kiváltható. Ez esetben mérlegelni kell, hogy milyen gyakran hagyatkozunk „csak” a kreativitásunkra, illetve hogy a zsűrinek mennyire jött be az ötletünk.

A feltöltött tartalmakért a versenyzők teljes mértékben felelősek, csupán akkor avatkozunk be, ha azok sértő jellegűek vagy technikailag akadályozzák a honlap zökkenőmentes működését.

Mindezek fényében a vetélkedőhöz sok sikert, gazdag „leleteket”, játékos ismeretszerzést és jó csapatmunkát kíván a szervező Udvarhelyi Fiatal Fórum!